Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Eten volgens de seizoenen heeft vele voordelen

Variatie: dit is belangrijk omdat niet elke groente- en fruitsoort dezelfde vitamines, mineralen en bioactieve stoffen bevat.
De ene soort brengt wat meer bèta-caroteen aan en de andere wat meer vitamine C enz. Variëren is dus de boodschap om van alle gezondheidsvoordelen van groenten en fruit te kunnen genieten.
 
Betere prijs/kwaliteit: groenten en fruit van het seizoen zijn doorgaans goedkoper omdat er een groter aanbod beschikbaar is.
Lokale seizoensproducten worden in ideale omstandigheden geteeld en moeten niet vroeger worden geoogst om nog een lange transportreis af te leggen. Daardoor hebben seizoensproducten meer smaak.
 
Kiezen voor duurzaamheid: buiten het seizoen moeten telers de weersomstandigheden imiteren via verwarmde serres of moeten er producten vanuit het buitenland worden ingevoerd. Die extra energie is niet enkel nadelig voor het milieu maar ook voor onze portemonnee.
Je kunt nakijken of een product al dan niet ingevoerd is, de producent is namelijk verplicht om de oorsprong van het product op het etiket te vermelden.
 
Download de groeten- en fruitkalender op www.velt.be
 
 

Opgesteld door Karolien Rector op 11/11/2012