Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Gember is niet alleen lekker maar ook super gezond!

De gemberwortel bevat maar liefst drie werkzame anti-oxidanten!

Een verse gemberwortel is afgesloten in de koelkast zo'n 3 weken houdbaar.
Maar je kan gember ook invriezen. Schil en rasp de gember. Doe de geraspte gember in een plastic zakje (niet aandrukken) en vries in.
Wanneer je verse gember nodig hebt, breek je een stukje van de ingevroren gembermassa af.
 
Gember kan gebruikt worden als smaakmaker in curry's, chutneys, tafelzuren, soepen, marinades, vlees- en visgerechten, cake, koekjes en verschillende sauzen. In de Japanse keuken wordt het ook gebruikt om sushi op smaak te brengen.
 
Verse gemberthee
Breng water aan de kook en schenk het in een theepot gevuld met ongeveer 2 cm gemberwortel (in plakjes) en citroensap en honing naar smaak. Laat de gemberthee minimaal 5 minuten trekken.
 
 

Karolien Rector, 2/12/2012