Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Het belang van omega 3 vetzuren

Omega 3, een vetzuur dat onmisbaar is!
Bronnen van omega 3 vetzuren zijn:

  • Vette vis: zalm, makreel, haring, ansjovis, tonijn en sardines
  • Plantaardige oliën: hennep-, koolzaad-, lijn- of notenolie
  • Groenten en peulvruchten: postelein, munt, waterkers, spinazie, zeewier, lijnzaad, walnoten en peulvruchten

Probeer wekelijks minstens 1x vette vis te eten en gebruik een goede oliesoort voor de bereiding.
 
 
Een lekker receptje:

Paprika gevuld met broccoli en zalm (4pers.)
 
Ingrediënten:

  • 500gr broccoli
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100gr jonge kaas
  • 4 grote rode paprika's
  • 200gr zalmfilet
  • 100-150ml groentebouillon

Bereidingswijze:
Snijd de broccoliroosjes van de stronk. Schil de stronk met een dunschiller en snijd de stronk in blokjes. Kook de broccoliroosjes en -blokjes in een pan met ruim kokend water in 4-6minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet onder koud water en laat ze goed uitlekken. Verwarm de olijfolie in een steelplan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Doe de broccoli met het uimengszel en de oregano over in de keukenmachine of blender en meng alles tot een dikke puree. Meng ook driekwart van de kaas erdoor en voeg naar smaak wat zout en versgemalen peper toe. Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd uit elke paprika in de lengte een reep van 4cm breed. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes, maar laat het steeltje zitten. Vul de paprika's met de broccolipuree en duw er een plak zalm in. Zet de parika's naast elkaar in een lage ovenschaal en schenk de bouillon op de bodem van de schaal. Strooi de resterende kaas over de zalm. Maal er nog wat peper over.
Schuif de schaal in de oven en bak de paprika's in de oven in 25-30 minuten gaar. Lekker met quinoa.
 
Datum: 24/03/2013, Karolien Rector