Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Polenta of maïsgriesmeel

Polenta of maïsgriesmeel is een traditioneel Noord-Italiaans gerecht.
Naast Italië wordt het gerecht ook als authentiek beschouwd in delen van Zwitserland en Oostenrijk.
Van oorsprong is polenta een gerecht voor arme mensen. Maar momenteel wordt het gebruikt door iedereen, zelfs in de betere restaurant kan je het op de menu terugvinden.
 
Hoe klaarmaken?
 
Ingrediënten:
150 gr polenta
1 l groentebouillon
50 g geraspte Parmezaanse kaas
30 g boter/olijfolie
peper en zout
 
Bereidingswijze:
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg op een zacht vuur al roerend de polenta toe.
Laat ongeveer 20 minuten doorkoken op een zacht vuur tot de polenta loskomt van de pot, blijf goed roeren.
Meng er de Parmezaanse kaas en boter onder. Kruid goed met peper en zout.
 

 

Opgesteld door Karolien Rector op 11/11/2012