Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Rode bietensap: natuurlijke energie voor betere sportprestaties

AUTEURS DRS. MASSCHELEIN E., PROF. DR. HESPEL P.
REDACTEUR MEYLEMANS S.
INSTITUUT Katholieke Universiteit Leuven, Faculteit Bewegings- en Revalidatiewetenschappen (FaBeR)
 
ABSTRACT
Meerdere onderzoeken toonden aan dat rode bietensap het nieuwe ‘wonderelixir’ is om de uithoudingsprestatie te verbeteren. Een natuurlijk en gezond sapje dat de uithoudingsprestatie tot 16% kan verbeteren. Het is ondertussen ook geweten dat het hoge nitraatgehalte verantwoordelijk is voor de positieve effecten van rode bietensap op de uithouding als gevolg van een efficiënter gebruik van de beschikbare hoeveelheid zuurstof. In dit artikel gaan we onder andere in op de werking van rode bietensap, en de resultaten van bestaande wetenschappelijke studies en eigen onderzoek aan de KU Leuven. Daarnaast worden ook praktische richtlijnen voor atleet en trainer gegeven.
 
Zie link: http://bloso.fb.email.addemar.com/files/a_bloso/data/File/VTS-flash_234/120401_KUL13_Rode-bietensap---Natuurlijke-energie-voor-betere-sportprestaties.pdf
 
Datum: maart 2012