Get Adobe Flash player

U bent hier

Home

Een voedingsaanbod op maat van uw bedrijf

Werkgevers realiseren zich meer en meer hoe belangrijk het is om beroep te kunnen doen op gezonde werknemers. Niet alleen kost het werkverlet wegens ziekte handen vol geld, gezonde werknemers presteren ook beter, hun rendement ligt hoger. Maar er is meer: door interesse te tonen voor de gezondheid van hun medewerkers geven leidinggevenden een belangrijk signaal: “wij zijn bekommerd om u, wij hechten belang aan uw gezondheid/geluk”. Wetend dat voor ieder mens gezondheid zowat de belangrijkste waarde in het leven is, is het bevorderen van die gezondheid een krachtig signaal van de werkgever naar zijn medewerkers toe. 

De voedingscoach organiseert gezondheidsprojecten op de werkvloer. Deze kunnen verschillende vormen aannemen, ze worden ‘op maat’ volgens de wensen van de organisatie samengesteld. Enkele voorbeelden:

 • Een bouwbedrijf met een 100-tal medewerkers stelt vast dat behoorlijk wat arbeiders overgewicht hebben.
  De werkgever sluit een akkoord met de voedingscoach : iedere medewerker die dat wenst kan op consultatie bij de diëtiste (maximaal 5 sessies).

   
 • Een Constructiebedrijf wil voor haar medewerkers in de vaste nachtploeg ondersteuning in verband met voeding.
  Via een presentatie en een workshop worden de specifieke problemen van voeding bij nachtwerk toegelicht en worden voorbeelden van gezonde voedingsgewoonten aangereikt.

   
 • Een filiaal van verzekeringsmaatschappij wenst voor haar bedienden een gezondheidsproject “ zet uw afdeling op dieet” te organiseren, een ‘competitie’ waarbij de verschillende afdelingen om het meest ‘vermageren’ gedurende twee maanden. De voedingscoach zorgt in dit geval voor de bekendmaking via de communicatiekanalen in het bedrijf; organiseert een informatief startmoment, ziet elke medewerker voor een start- en eindconsult, en houdt maandelijks een zitdag op het bedrijf voor wie advies wenst. Resultaten woorden op het Comité Preventie en Bescherming op het Werk toegelicht.
   
 • Een kliniek organiseert voor haar medewerkers een gezondheidsprogramma: medewerkers krijgen één uur de tijd om aan hun gezondheid te werken: de voedingscoach zorgt voor de organisatie: voor wie wil stoppen met roken organiseert een tabacoloog een groepsaanbod. Voor wie wil bewegen worden initiatiesessies pilates/fitness georganiseerd. Wie opteert voor gezonde voeding kan naar de kookworkshop of de dieetconsultatie.
   
 • Een bedrijf (waarvan de CEO zelf een gedreven fietser is), wil het fietsen promoten en meer specifiek haar medewerkers  aansporen om met de fiets naar het werk te komen. Er zijn behoorlijk wat gedreven fietstoeristen in het bedrijf werkzaam en de werkgeven besluit hen als “ambassadeurs” in te zetten: medewerkers die de fiets gebruiken ontvangen een uitrusting met logo van het bedrijf. Ze vormen een wielerploegje dat samen deelneemt aan allerlei fietsevents waarvan in het bedrijfsblad uitvoerig verslag wordt gedaan. Alle ambassadeurs  kunnen beroep doen op de sportvoedingscoaching van de voedingscoach.

De voedingscoach bereidt uw gezondheidspromotie- projecten voor, zorgt voor de communicatie naar - en de motivatie van uw medewerkers, organiseert en zorgt voor verslaggeving naar management, Comité preventie en Bescherming op het Werk, eventueel voor externe communicatie. En dat alles op maat van uw bedrijf.

 

Tot Binnenkort.

Vragen kunnen jullie stellen via info@devoedingscoach.be